Winnie uppe i varv

Helg. Äntligen.

Winnie red jag idag, samt min tränare red henne igår. Var så jättekul att få se henne igen, men ridningen fick ett stort rött kort från mig.

Allting började när jag skulle sitta upp. Hon började nästan trava runt i en cirkel runt mig, redo att bara sticka iväg. Vi kom till banan, ja då funkade såklart inte lamporna så behövde skicka iväg ett SMS till stallägaren om att slå på strömmen, hon svarade tack och lov snabbt och vi fick snart lysande lampor. Då grinden var öppen, tyckte jag det verkade som en bra idé att stänga den till häst, gissa om det gick bra eller inte. Hon gick ut och började gå tillbaka till stallet igen (hörde säkert att det serverades mat).

Väl inne på banan igen började jag rida fram, skritten gick jättebra men så kom traven. Och herregud vad pigg hon var. Travade kanske några steg innan hon tog bettet och stack. Tog mig ett bra tag innan jag fick ner henne i varv till skritt igen och lät henne skritta ett tag till. Och nu kom regnet. Såklart. Det ska alltid regna när jag är i stallet. Behövde rida tillbaka för att byta täcke, och väl bytt var vi tillbaka och nu var hon verkligen on top. Vi galopperade lite i höger, och det gick helt underbart. När en annan tjej skulle rida och skrittade förbi tänkte Winnie att det skulle vara lite kul med en tävling. Right? Vem älskar inte att tävla. Och så gjorde hon verkligen allt för att komma ifrån min kontakt och springa efter hästen. Lite skritt senare, hade hon vant sig vid den andra hästen och vi fick till en bra galopp i vänster också!

Imorgon ska vi ha en hopplektion, kommer då förhoppningsvis få hjälp med att hålla in henne.

Det är efter sådana här ridpass som det bränner i hjärtat lite. Känner att jag inte förtjänar en sån fantastisk häst som Winnie. Men jag fick bita ihop, tänka att vi kommer bli bättre. Jag kommer aldrig ge upp om henne, jag vet att vi kan komma långt. Så jag kommer fortsätta fighta med henne, i motvind och medvind. För hon är min häst. Min prinsessa. Min ögonsten. Min bästa vän. Mitt allt! Winnie, jag älskar dig.

Nu ska hon få ridas en gång till i veckan, och gå ute mer. Är inte ute så mycket nu när det är så dåligt väder. Så förhoppningsvis blir hon lugnare av det!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s