Onsdagsridning

Mina planer att longera Winnie gick upp i rök när jag helt plötsligt inte kunde använda ridhuset längre. Min mamma skulle komma och hämta mig om en halvtimma och Winnie behövde fortfarande motioneras så jag behövde slänga på en sadel och rida snabbt ute i mörkret.

Jag hade gått med henne i ca 10 minuter tidigare då hon också var väldigt pigg. Hennes hage liknar mer än lerpöl än någonting annat och då hon hatar lera och vatten står hon alltid vid grinden och hänger. Detta gör att hon får en massa överskottsenergi som hon gärna tar ut när vi rider.
Så hon försökte springa lite då och när hon inte fick det ställde hon sig på bakbenen för att försöka få sin vilja i uppfyllelse. Hon reste sig tack och lov inte så högt, utan bara lite över marken.
När jag hoppade på henne så vart hon lugnade och gick på i en bra takt, kanske lite för mycket framåt i traven.
Hon var på bettet och var väldigt fräsch, däremot ville hon gärna galoppera och när hon väl fick det var hon med sina bakben överallt med ett litet bocksprång.

Så nu till helgen ska jag ha lektion på lördagen, förhoppningsvis en uteritt. Och på söndag ska jag med Winnie till tävling!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s