Hoppning

Hej!
Long time no see.

Nu är det nästan en vecka sedan jag uppdaterade sist, vet inte hur jag glömde bort att uppdatera..
I onsdags longerade jag Winnie, och hon var jättepigg. Alltid när hon går på linan, i övergångar från skritt till trav eller trav till galopp får hon alltid till en hel serie bocksprång. Inte några små heller, utan verkligen stora kraftiga språng. Bara glad att jag inte satt på..
Hon slappnade i alla fall av efter ett tag och gick då mycket fint.

Idag jobbade vi med gymnastikhoppning. Vi hade satt upp en serie längs ena långsidan (tre studs, ett galoppsprång och sedan rättuppstående) och längs andra långsidan hade vi ett kryss. Ner längs medellinjen hade jag lagt upp tre bommar, och sedan fattade man galopp och hoppade över en mur.

Hon skötte sig exemplariskt. I början började jag nästan tro hon var en liten utbytling eftersom det var en sådan stor skillnad. I våran första galoppfattning däremot flög hon iväg i ett rejält  bocksprång, och ville sedan försöka få till mer, men lade ner med det senare.
Avstånden var lite långa för henne i början dock, så två gånger behövde jag hoppa ner och korta upp de. Men trots det löste hon allting utan att tveka, hon var rak på sak och fixade allt, längde steget för att hoppa bra.
När vi kortade upp avståndet sedan gick det däremot betydligt bättre, och hon hoppade super då med, bara något mer samlad.

Hon var verkligen helt underbar, så tacksam över att rida henne!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s