Dålig uppdatering och pigg häst

Hej på er alla igen!

Det var ett tag sedan, det var det ju.
Jag har inte haft möjlighet att uppdatera förra veckan när jag var i Frankrike och åkte skidor med en av mina bästa vänner, och bodde på ett hotell utan någon vidare bra internetkoppling.

Söndagen den 18 var första ridpasset på Winnie efter att jag kommit hem, en lektion. Hon var jättepigg, och hade väldigt roligt. Vi fick hoppa två kryss och ett lågt rättuppstående i slutet, men det var för det mesta tänkt som ett dressyrpass.
När vi skulle trava igång hoppade hon upp minst två meter upp i luften för hon hade så otroligt mycket energi, och sen fick jag låta henne galoppera ett varv eller två runt ridbanan innan hon ville fokusera.
I övrigt är jag jättenöjd över hur det gick!

I onsdags red jag själv på utebanan. Hon var väldigt glad och spänd under början, och kände verkligen hur hon ville springa. När hon fick syn på en fågel som flög iväg tog hon sin chans. Vi travade bara runt lite på en halvlång tygel när hon bara gjorde ett gigantiskt bocksprång. Inte bara som de skutten hon brukar göra, utan hon gjorde som vid longering eller när hon är släppt i ridhuset.
Tur nog satt jag kvar, tror nästan min hjärna var beredd på det och jag hamnade inte så mycket i obalans alls. Hon tog ett galoppsprång, och sen bockade hon igen. Lite mindre denna gången, men fortfarande kraftigt. Jag kunde inte hjälpa att skratta lite åt hur kul hon hade.
Lät henne få galoppera runt banan i nån minut innan jag saktade av och började jobba.
Vi tränade på skänkelvikningar och att få henne att lyssna på mina hjälper, särskilt bromsen.

På lördag tänkte jag nog bara longera lite och sitta upp mot slutet så hon kan sträcka lite på sig inför söndagens tävling där hon hoppar 70/80 cm.’

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s