Tävling

Heeej!
Tisdag idag, andra dagen på en lååång vecka.

I söndags tog jag med båda hästarna på en tävling i Bornival.
Startade 70/80 cm med båda, men tror gott de gärna hade haft det betydligt högre som de hoppade.

Jag börjar nästan tro att framridningen har något emot mig, först så blev Winnie rädd för något, hoppade åt sidan och hamnade framför oxern. För en sekund tänkte hon hoppa, men i sista stunden vek hon av, och det fick henne något osäker på oxrarna inne på banan sedan.
Vi hoppade oxern på framridningen, hon tvekade inte alls och hoppade allting på banan fram till hinder nummer 6, som var en murliknande oxer. Hon stod emot, tvekade om hon skulle hoppa eller inte men med lite extra drivkraft från mig hoppade hon över. På 8:an, och sista hindret inför omhoppningen blev det nästan ett hopp från stillastående, hon stannade nästan upp helt men jag tänkte inte låta henne stanna.
Om bommen skulle följa med, whatever liksom men ett stopp tolererar jag inte.
Hon hoppade, och vi fick upp rätt så mycket fart i början av omhoppningen, och vi slutade på 33 sekunder.
Hon tvekade tack och lov inte alls under omhoppningen och tog oss till en 7:e placering utöver mer än 40 startande, när jag mer eller mindre höll in henne.
Sen när jag lärt mig kontrollera henne lite bättre så kommer jag nog kunna rida henne snabbare, tänk hur långt hon kan gå. Ser ingen gräns i hennes potential!

Livingstone var också felfri i båda klasserna, och jag red på i omhoppningen men han var ändå långsammare än Winnie, trots att det både såg och kändes snabbare.
Tror det kan bero på att han har en betydligt kortare galopp en Winnie.
På framridningen med Livingstone, skrittade jag fram honom vid staketet, när en sparkande häst med en ryttare som bevisligen INTE kunde kontrollera den kom galopperande förbi och hästen, den sparkade då och träffade mig rakt på benet.
Det är ANDRA gången jag blir sparkad på framridningen när jag bara skrittar fram hästen på spåret, där man ska gå också.
Han hoppade jättebra, men höll på att bli avhoppad ur sadeln över oxern.
Enligt tränare såg det ut som om jag flög.

Jättenöjd över mina hästar.
På onsdag kommer jag tyvärr inte ut till stallet, vi ska och bowla med en skolgrej, och då blev det ingen tid över till ridningen.
Vi låter tränare rida henne tre gånger nu i veckan, så ska jag ut igen på lördag!

Annonser

Dålig uppdatering och pigg häst

Hej på er alla igen!

Det var ett tag sedan, det var det ju.
Jag har inte haft möjlighet att uppdatera förra veckan när jag var i Frankrike och åkte skidor med en av mina bästa vänner, och bodde på ett hotell utan någon vidare bra internetkoppling.

Söndagen den 18 var första ridpasset på Winnie efter att jag kommit hem, en lektion. Hon var jättepigg, och hade väldigt roligt. Vi fick hoppa två kryss och ett lågt rättuppstående i slutet, men det var för det mesta tänkt som ett dressyrpass.
När vi skulle trava igång hoppade hon upp minst två meter upp i luften för hon hade så otroligt mycket energi, och sen fick jag låta henne galoppera ett varv eller två runt ridbanan innan hon ville fokusera.
I övrigt är jag jättenöjd över hur det gick!

I onsdags red jag själv på utebanan. Hon var väldigt glad och spänd under början, och kände verkligen hur hon ville springa. När hon fick syn på en fågel som flög iväg tog hon sin chans. Vi travade bara runt lite på en halvlång tygel när hon bara gjorde ett gigantiskt bocksprång. Inte bara som de skutten hon brukar göra, utan hon gjorde som vid longering eller när hon är släppt i ridhuset.
Tur nog satt jag kvar, tror nästan min hjärna var beredd på det och jag hamnade inte så mycket i obalans alls. Hon tog ett galoppsprång, och sen bockade hon igen. Lite mindre denna gången, men fortfarande kraftigt. Jag kunde inte hjälpa att skratta lite åt hur kul hon hade.
Lät henne få galoppera runt banan i nån minut innan jag saktade av och började jobba.
Vi tränade på skänkelvikningar och att få henne att lyssna på mina hjälper, särskilt bromsen.

På lördag tänkte jag nog bara longera lite och sitta upp mot slutet så hon kan sträcka lite på sig inför söndagens tävling där hon hoppar 70/80 cm.’

Veckan = Avklarad

Heeeeej!
Nu vart det ett tag sedan. Igen.

Idag är det fredag, och äntligen var det sista skoldagen för veckan.

I onsdags spöregnade det hela dagen, och precis när jag skulle rida blev ridhuset upptaget och haglet kom. Trevligt, right?
Inte riktigt, Winnie hatar förresten vatten och var typ helt galen, red henne bara jättesnabbt och sen tog jag tillbaka henne för att torka och tog lite bilder med min kamera (yes, kameraladdaren har kommit).

Torsdagen segade sig fram, men jag sov över hos min bästa vän, och vi kollade på Tangled innan vi gick och lade oss. Den var verkligen jättebra!

Vi hörs imorgon igen, med uppdatering om hur det gick i stallet.

Hoppning

Hej!
Long time no see.

Nu är det nästan en vecka sedan jag uppdaterade sist, vet inte hur jag glömde bort att uppdatera..
I onsdags longerade jag Winnie, och hon var jättepigg. Alltid när hon går på linan, i övergångar från skritt till trav eller trav till galopp får hon alltid till en hel serie bocksprång. Inte några små heller, utan verkligen stora kraftiga språng. Bara glad att jag inte satt på..
Hon slappnade i alla fall av efter ett tag och gick då mycket fint.

Idag jobbade vi med gymnastikhoppning. Vi hade satt upp en serie längs ena långsidan (tre studs, ett galoppsprång och sedan rättuppstående) och längs andra långsidan hade vi ett kryss. Ner längs medellinjen hade jag lagt upp tre bommar, och sedan fattade man galopp och hoppade över en mur.

Hon skötte sig exemplariskt. I början började jag nästan tro hon var en liten utbytling eftersom det var en sådan stor skillnad. I våran första galoppfattning däremot flög hon iväg i ett rejält  bocksprång, och ville sedan försöka få till mer, men lade ner med det senare.
Avstånden var lite långa för henne i början dock, så två gånger behövde jag hoppa ner och korta upp de. Men trots det löste hon allting utan att tveka, hon var rak på sak och fixade allt, längde steget för att hoppa bra.
När vi kortade upp avståndet sedan gick det däremot betydligt bättre, och hon hoppade super då med, bara något mer samlad.

Hon var verkligen helt underbar, så tacksam över att rida henne!

Grupparbete = Kaus ?

Hej!

Idag är det måndag. Vi jobbade på grupparbete i skolan på svenskan. Det slutade väl bra?

Verkligen inte.

Jag råkade hamna i grupp med tre killar, och sedan så vart det jag. Alla i datarummet var väldigt pratiga, tror nästan däremot att vi pratade mest. Eller de andra i gruppen.

På matten fick vi tillbaka prov, fick 8,5 (motsvarar A i Sverige), som avrundas till 9. Jättenöjd, eftersom jag tyckte att provet var väääldigt svårt.

Nu ska jag äntligen få åka hem där jag kan ta det lugnt. Senare ikväll ska jag kolla lite på TV-serier och prata med en av mina bästa vänner i Australien.

Svar på frågestund

Varför du bor i Belgien när du är svensk?

Min mamma jobbar här nere i Belgien.

Hur gammal är Winnie och du?

Winnie blir fem i maj, och själv fyller jag 14 i juni.

Vilka bett använder du på Winnie?

Jag använder ett vanligt tredelat Sprenger bett. Tycker det fungerar jättebra på henne, men jag skulle verkligen vilja prova bettlöst träns, något jag alltid velat göra.

Vad har du för träns och sadel?

Jag har ett Micklem Competition Bridle och en Equipe sadel.

Vad är målet för 2018 med Winnie?

Målet skulle nog vara att hoppa 90 eller 100 cm på henne!

Hur pass “krångligt” var det att importera en ponny till Belgien ifrån Sverige? Pappersexercis och byråkrati. Samt kostnaderna för denna “pappersexercis och byråkrati” (ponnyns pris är jag däremot absolut inte nyfiken på, för det är ert privata!)! Fin hon är, din Winnie!

Jag tror faktiskt inte det var såpass krångligt, det var mamma och Johanna som fixade det. Själv var jag inte så inblandad. Tror priset låg på 8000 kr, då inklusive transporten.
Tack så mycket!

Har du några speciella planer med Winnie i år? 

Till sommaren ska vi åka iväg och hoppa terräng, och också åka till stranden någongång i år.

Vad är din dröm med Winnie?

Att starta henne 110/115. Tror hon skulle kunna komma längre, svårt att säga när det är på sådant långt avstånd.

Hur gammal var du när du började rida?

Var tre och ett halvt år. Hade tydligen varit förälskad i hästar sedan jag såg en för första gången.

Är Winnie drömhästen?

Det är hon!
Med lite mera träning så kommer hon vara den hästen jag alltid drömt om att äga, fast i mina drömmar köpte jag hästen så, nu är det min träning som får se hur långt hon går.

Tävlingsdags

Idag har jag varit iväg och startat både Winnie och Livingstone.

Jag hoppade båda en runda i 50/60 vilket båda gjorde utan att knappt anstränga sig.

Nästa gång ska Winnie få hoppa 70/80 och Livingstone 70/80, eventuellt att jag hoppar honom 90/100, vi får se hur tävlingen ligger uppe.

Winnie vart lite stressad på framridningen, vi skulle egentligen starta först (vi fick byta nummer sedan) och när jag precis kommit upp var det massor som hände just där hon stod så hon reste sig lite på bakbenen, bara någon decimeter kanske. Självaste framridningen gick helt okej. När vi kom in på banan var hon helt fantastisk. Kollade inte på något minsta och brydde sig inte om det som hände runtom utan bara hoppade. Hon var verkligen hur cool som helst.

Livingstone hoppade också runt banan felfritt, han var så annorlunda än Winnie att rida. Inte lika framåt, och hoppade högre över hindren. Han är mer försiktig och tänker mer på vad han gör än Winnie som bara kör på det man ber om.

Hela videon med båda hästarna

Sötaste ponnyn innan vi åkte iväg